Istoria carucioarelor pentru cumparaturi

Ei bine, in anul 1937, pe 4 iunie ,Sylvan Godman din Oklahoma a avut stralucita idée de a pune un cos pe un scaun pliabil cu roti, iar in  anul 1940 a fost brevetata inventia sa. Un mecanic, pe numele sau Arthur Kosted a creat o metoda de a produce in masa aceste carucioare.

Caruciorul nu a avut un succes imediat: barbatii l-au respins ca sa nu apara efeminati, iar femeile pentru ca il comparau cu  un carut de copii, ceea ce le ofensa. Inventatorul a folosit modele pentru a se plimba cu caruciorul prin magazine, pana cand oamenii i-au recunoscut utilitatea, si au inceput si ei la randul lor sa-l foloseasca.

In 1946, Orla Watson din Kansas City a inventat caruciorul telescopic care nu trebuie sa fie demontat si asamblat. Avand cosuri cu balamale, fiecare carucior putea fi impins in cel din fata pentru a economisi spatiu de depozitare. Acestea au fost inaugurate in 1947la Floyd Day’s Supermarket.

Intre timp, i s-au adus multe imbunanatiri (scaun de copil, lacat de blocare cu moneda, frana) si azi exista urmatoarele “specialitati”:

-   Carucioare pentru copii - pe care cei mici le adora pentru ca pot sa-si faca propriile cumparaturi, si le dezvolta independenta si personalitatea;

-   Carucioare tip masinuta – daca sunteti parinti, sigur ati fost nevoiti sa “vanati “cate unul cand ati mers la cumparaturi cu copiii;

-   Carucioare pentru persoane cu dizabilitati.

Chiar daca au marit vanzarile si au ajutat magazinele sa se dezvolte, carucioarele de cumparaturi aduc si batai de cap, deoarece sunt furate peste tot in lume si sunt folosite ca gratare de picnic, tarabe ambulante prin piete, carucioare de copii, cosuri de rufe, sau chiar adaposturi. Avand in vedere costul unui carucior de 75-150 dolari, se estimeaza ca valoarea carucioarelor furate in fiecare an se ridica la 800 milioane de dolari.

Un lucru e sigur: clientilor magazinelor caruciorul le permite sa cumpere mai mult odata, ceea ce le economiseste timp, iar proprietarilor de magazine le aduce bani, pentru ca le creste volumul de vanzari.

De aceea toata lumea le considera foarte utile!

 

 

2010-11-12 13:29:59
« Back   |    Next »
"Un plan de amenajare inteligent ofera formula de succes unui magazin. Incercati si voi sa realizati un plan de amenajare folosind machetele ce le gasiti in configurator. Si nu uitati, va putem da noi o mana de ajutor la obtinerea unui plan de amenajare eficient."

Incarca aplicatia
Gima Holding 2008-05-06